Jdi na obsah Jdi na menu

Lancel Lannister

25. 6. 2014

house_lannister.pngLancel Lannisterminifdg.png

 

lancel_lannister.jpgLancel Lannister je nejstarším synem Kevana Lannistera a bratrancem Jaimeho, Cersei a Tyriona Lannistera.

 

Vzhled a charakter

Lancel je mladý, silný a pohledný muž s blonďatými vlasy. Vzhledem prý blízce připomíná svého bratrance, Jaimeho Lannistera. Má zelené oči a je mu šestnáct let.

Postrádá smysl pro humor, je sebevědomý, arogantní a netrpělivý.

 

Nedávné události

Spolu se svým bratrancem z nižší větve Lannisterů – Tyrekem, sloužil králi Robertu Baratheonovi jako panoš a je spoluúčastníkem Robertovy vraždy. Na příkaz královny, Cersei Lannister na lovu Robertovi podával třikrát silnější víno, aby ho opil a král byl pak zabit divočákem.

Za odměnu za jeho věrné služby Cersei Lancela pasovala na rytíře a v nepřítomnosti Jaimeho si ho brala do postele. Lancel se do Cersei časem zamiloval, ale ona se s ním později začala nudit a odkopla ho. Tyrion Lannister se o jejich aféře dozvěděl a vydíral Lancela, aby pro něho Cersei špehoval, jinak prý jejich tajemství vyzradí králi Joffreymu.

Lancel následně bojoval v Bitvě u Černovody, kde byl celkem vážně zraněn. Jako odměnu za statečné chování Lancel pak dostal od svého strýce, Tywina Lannistera hrad Darry. Tywin tímto zároveň zavřel ústa svému bratru, Kevanovi.

Lancel se časem ze svých zranění vzpamatoval, ale jeho vzhled se radikálně změnil. Už není tak pohledný, jako býval, vypadá mnohem starší a jeho vlasy zbělely a zkřehly. Za Lancelovo uzdravení byl z veliké části zodpovědný Nejvyšší Septon a Lancel si vypěstoval silnou víru v Sedm. V rámci paktu mezi Tywinem Lannisterem a Walderem Freyem o zradě Robba Starka, byl Lancel oženěn s Walderovou vnučkou, Amerei Frey.300px-agot_ser_lancel_lannister.jpg

Lancel se zhostil své role pána hradu Darry a neposlouchal narážky na promiskuitu své nové ženy. Když Jaime Lannister v Darry Lancela navštívil, Lancel se mu přiznal k tomu, že spal s Cersei a k tomu, že byl spolupachatelem vraždy krále Roberta. Zanedlouho poté se Lancel vzdal hradu Darry i své manželky a stal se členem armády, která bojovala za víru v Sedm.

Lancel byl viděn jak vstoupil do armády, zvané Synové Bojovníka (Warrior’s Sons), což je divize složená z urozených rytířů, bojujících pro víru. Pod vedením Theodana Pravdivého je součástí Cerseina doprovodu při jejím nahém pochodu ulicemi Králova Přístaviště.