Jdi na obsah Jdi na menu

Jeyne Poole

4. 6. 2015

50px-housepoole.pngJeyne Poole50px-bolton.png

 

 

Jeyne Poole je dcerou Vayona Poola, stewarta na Zimohradu. Je nejlepší přítelkyní Sansy Stark.

 

250px-jeyne_poole.jpg

Vzhled a charakter

Jeyne je popisována, jako velice krásná dívka. Má hnědé oči a tmavé vlasy.

 

 

Nedávné události

Během vyšívání se Sansou, Aryou a princeznou Myrcellou tvrdila Sanse, že z ní princ Joffrey nemůže spustit oči, což velice rozladilo Aryu. Když byl lord Eddard jmenován pobočníkem krále, Jeyne doprovázela svého otce do Králova Přístaviště. Během turnaje Sanse sdělila, že se provdá za lorda Berica Dondarriona. Když později viděla při turnaji zemřít mladého sera Hugha, musela být septou Mordane odvedena do svých komnat, aby se uklidnila.

Jeyne přežila masakr seveřanů, při kterém zemřel i její otec. Ser Boros Blount ji zavřel do místnosti se Sansou Stark a Jeyne byla později dána Petyru Baelishovi, který tvrdil, že pro ni najde odpovídající uplatnění.

Když se Jaime Lannister loučil se Steelshanks Waltonem, byla u toho přítomna severská dívka, která tvrdila, že je Arya Stark, ale Jaime ji nepoznal. Pro případ, že by Brienne měla v úmyslu ji zachánit, jí Jaime sdělil, že tato dívka není Arya Stark, nýbrž jen nějaká severská dívka, kterou našel jeho otec a prohlásil ji za Aryu. Lannisterové připíchli Jeyne na oblečení brož s vlkem a poslali ji na Zimohrad, aby se vdala za Ramsaye Boltona. Brienne byla v šoku, ale Jaime jí vysvětlil, že jelikož jsou až na Sansu a Jona Sněha všichni Starkové mrtví, nikdo nebude zpochybňovat její identitu. Podle Jaimeho si Boltonové jsou velmi dobře vědomi toho, že tato dívka je podvod.

Jeyne byla později donucena vzít si Ramsaye Boltona, a ačkoliv několikrát prosila Theona Greyjoye o pomoc, nikdy se k tomu neodvážil. Právě Theon ji o její svatební noci vysvlékl ze šatů a všiml si jizev na jejích zádech – zřejmě ji v minulosti bičovali. Když se jí Ramsay zeptal, jestli ví, jak uspokojit muže, odpověděla, že měla určitý trénink.

Jeyne trávila veškerý čas zavřená ve věži a byla těžce psychicky poškozena z věcí, které jí Ramsay dělal. Komorné, které Jeyne chodily koupat, si všimly, že má po celém těle modřiny250px-thrumugnyr_theon_and_jeyne.jpg. Její nářek býval slyšet po celém Zimohradu.

První pokus o záchranu „Aryi Stark“ provedl Mance Nájezdník, vystupující v převlečení za Barda Abela. Přivedl si s sebou šest žen, které se vydávaly za služebné. Podařilo se jim osvobodit Jeyne i Theona, ale sami byli zajati. Ramsay všech šest žen stáhl zaživa z kůže a Mance Nájezdníka zavřel do klece a jako pokrývky mu sloužily právě jejich kůže.

Po útěku ze Zimohradu Jeyne a Theona našel Morse Umber, který je dovedl do hlavního tábora Stannise Baratheona. Aby dokázal, že jsou to opravdu oni, ptal se Jeyne na nejrůznější otázky ohledně Zimohradu. Díky tomu, že tam Jeyne opravdu vyrůstala, byla schopna na všechny pravdivě odpovědět. Theon jí po cestě do Stannisova kempu pošeptal, aby pořád předstírala, že je Arya Stark, jinak že pro ně nebude mít žádnou cenu a budou ji brát jen jako lacinou děvku.

Po setkání se Stannisem byla „Arya“ poslána na Zeď, aby se spojila se svým bratrem Jonem.