Jdi na obsah Jdi na menu

Nymeria

3. 6. 2015

50px-wolff2.pngNymeria50px-wolff2.png

 

 

Nymeria je zlovlk, patřící Arye Stark. Dalšími členy vrhu a Nymeriinými sourozenci jsou: Šedý Vítr, Lady, Léto, Chundeláč a Duch. Byla pojmenována po královně Nymerii z Rhoyne.

 

 

771px-nymeria_by_daaria.jpgVzhled a charakter

Nymeria má tmavě zlaté oči a šedou srst.

 

 

Nedávné události

Nymeria byla se svými sourozenci nalezena v lese na sněhu, poblíž těla jejich mrtvé matky. Našli je Jon Snow a Robb Stark. Arya si Nymeriu držela u sebe, jak jen to šlo – donokce jí dovolovala spát v nohách své postele. Nymeria doprovázela Aryu v cestě na jih do Králova Přístavište. Během jedné zastávky po cestě se princ Joffrey se Sansou procházeli v okolí tábořiště, nedaleko Trojzubce a narazili na Aryu a řezníkova syna, Mycaha. Arya s Mycahem šermovali s dřevěnými klacky a když to princ Joffrey viděl, vyzval Mycaha na souboj, přičemž ho ošklivě pořezal svým mečem. Kdyby Arya nezakročila, byl by ho snad zabil. Zaútočila na něj svým dřevěným klackem a princ Joffrey se po ní začal ohánět mečem. Nymeria ve snaze Aryu ochránit ošklivě kousla prince Joffreyho do ruky. Arye bylo jasné, že by za to Nymeria zaplatila životem, a tak ji za pomoci Joryho Cassela přiměla utéci.

 

Když byla Arya na útěku z Králova Přístaviště, zaslechla, že u Božího Oka žije veliká smečka vlků, vedená obrovskou šedou vlčicí, která se vůbec nebála lidí. Lord William Mooton a jeho synové uspořádali hon a měli v úmyslu smečku zlikvidovat, byli ale nuceni lov vzdát, jelikož přišli o všechny psy.

 

Po cestě do Řekotočí Arya zahlédla smečku vlků. Jeden z vlků jí zavytím odpověděl na volání. Později toho dne měla Arya vlčí sen, ve kterém napadla a zabila Igga a jeho kumpány ze skupiny Bloody mummers. Díky svým měničským schopnostem byla Arya schopna očima Nymerii vidět tělo mrtvé Catelyn Stark, plovoucí v Trojzubci. Vytáhla ji na břeh a pokusila se ji probudit, uvědomila si však, že je mrtvá. Utekla, když viděla přicházet lidi.

 

I v Braavosu měla Arya vlčí sny. Vždy v nich vedla obrovskou smečku vlků.

 

Ser Danwell Frey si Jaimemu Lannistrovi stěžoval na nevídané množství vlků, které se pohybuje v říčních krajinách a tvrdil, že dokonce napadli jejich nákladní vůz vezoucí zásoby jídla z Dvojčat. Ser Dermont z Rainwoodu slídil okolo Řekotočí, a potvrdil, že jsou tam stovky vlků, kteří už zabili dvě jeho hlídky. Prohlásil, že je smečka vedena obrovskou samicí zlovlka.

 

Duch ve snu viděl svou sestru Nymeriu, jak vyje na měsíc obklopena stovkami bratranců. Byla v krajině, kde bylo mnohem tepleji než na Zdi a bylo tam velké množství potravy. Když byla Arya v roli Slepé Beth, stále mívala vlčí sny, pomocí nichž vídala krajinu Západozemí. Díky těmto snům viděla první sníh v Řekotočí.