Jdi na obsah Jdi na menu

Chundeláč

3. 6. 2015

50px-wolff2.pngChundeláč (Shaggydog)50px-wolff2.png

 

 

Chundeláč je zlovlk, patřící Rickonu Starkovi. Dalšími členy vrhu a Chundeláčovými sourozenci jsou: Šedý Vítr, Nymeria, Léto, Lady a Duch.

 

300px-carriebest_shaggy.jpg

Vzhled a charakter

Chundeláč je celý černý a má zářivě zelené oči.

 

 

Nedávné události

Chundeláč byl se svými sourozenci nalezen v lese na sněhu, poblíž těla jejich mrtvé matky, kterou zabil jelen. Našli je Jon Snow a Robb Stark. Cundeláče si pro sebe vybral nejmladší ze Starků – Rickon. Po Branově pádu z věže se Chundeláč často přidával k Létu a Šedému větru a společně vyli. Když se na Zimohrad vrátil Tyrion Lannister, Chundeláč a jeho bratři ho zahnali do kouta a hlídali ho, dokud nebyli odvoláni svými pány. Když Rickon zjistil, že Robb půjde do války, byl naštvaný. Chundeláč v důsledku toho začal být agresivní a pokousal Mikkena a Gage. Farlen ho poté přivázal na řetěz a zavřel ho do psince.

Chundeláč s Létem byli později izolováni v Božím háji, potom co Chundeláč pokousal malého Waldera. Bran chodil Léta často navštěvovat a vždy se pokoušel k sobě přivolat i Chundeláče, ten však na jeho volání nereagoval.

Poté, co se Rickon s Oschou odpojili od Brana, Hodora a Reedových, dokázal Bran díky svým měničským schopnostem přes Léta vycítit, že Chundeláč je stále blízko, ale postupně se vzdaluje.250px-shaggydog_-_summer_tv_series.jpg

Později Duch ve své vizi viděl Chundeláče, jak zabíjí rohatého koně (jednorožce).

Podle Wexe Pyka se Rickon s Oshou a Chundeláčem schovávají na začarovaném ostrově Skagos.