Jdi na obsah Jdi na menu

Shae

29. 6. 2014

Shae

 

shae_by_amoka.jpgShae je mladá dívka, která byla táborovou prostitutkou a dostala se do služeb lorda Tyriona Lannistera.

 

Vzhled

Shae je malého vzrůstu, má tmavé vlasy a veliké oči. Je považována za velmi půvabnou.

 

Historie

Shae utekla z domu, když si z ní chtěl její otec udělat kuchyňskou služku a prostitutku.

 

Nedávné události

Shae sloužila jako děvka ve válečném táboře Tywina Lannistera. Bronn ji jednoho večera odvedl do stanu Tyriona Lannistera, který sháněl dívku na noc. Tyrion s ní spal před i po bitvě, oblíbil si ji a i přes zákaz jeho otce se rozhodl vzít si ji s sebou do Králova Přístaviště.

Po příjezdu do Králova Přístaviště byla Shae ubytována v domě ve městě, jelikož ji Tyrion nechtěl vodit ke dvoru. Tyrion často využíval jejích služeb, jmenoval ji do pozice jeho exkluzivní společnice a zjistil, že jeho city k ní jsou velmi silné. Tyrion věřil, že se konečně dostal přes vztah s Tyshou a že už nebude potřebovat služby jiných děvek.

Později Tyrion uznal, že její přítomnost může být použita proti němu jako zbraň. Varys, který o Shaeině přítomnosti dávno věděl, mu ji pomohl schovat. Shae byla ubytována v tajné místnosti, do které vedla tajná chodba, kterou Tyrion hojně využíval.

Když se loďstvo Stannise Baratheona blížilo na město, měl Tyrion strach o Shaeino bezpečí a přestěhoval ji přímo do Rudé Bašty, kde pod falešnou záminkou sloužila jako služebná malomyslné Lollys Stokeworth.300px-tyrion_and_shae_by_algesiras.jpg

Po Tyrionově svatbě se Sansou se Shae stala služebnou Sansy Lannister, aby byla Tyrionovi stále nablízku. Tyrion měl čím dál tím větší strach o její bezpečí a přemýšlel, jestli ji má poslat do Svobodných měst nebo ji s někým oženit a tím jí zajistit bezpečí. Nakonec se Tyrion rozhodl provdat Shae za sera Tallada Vysokého, ale ještě než se tento sňatek mohl uskutečnit, byl Tyrion odsouzen za vraždu krále Joffreyho.

Během Tyrionova soudu ho Shae zradila a nechala se podplatit královnou Cersei, aby vypovídala proti němu. Shae u soudu prohlásila, že Tyrion se Sansou dlouho plánovali Joffreyho vraždu, detailně popisovala jejich sexuální život a zesměšnila Tyriona tím, že ho oslovovala „Obr z Lannisterů“.

Tyrion později našel Shae v posteli Tywina Lannistera. Uškrtil ji s otcovým řetězem, který měla pověšený kolem krku.

Shaeino tělo bylo druhého rána nalezeno v Tywinově posteli, přesně tam, kde ho Tyrion nechal. Cersei nařídila bratrům Kettleblackům, aby se jejího těla zbavili a udrželi její přítomnost v Tywinově posteli v tajnosti.