Jdi na obsah Jdi na menu

Lollys Stokeworth

29. 6. 2014

544px-stokeworth.pngLollys Stokeworth544px-stokeworth.png

 

200px-lollys.jpgLollys Stokeworth je nejmladší dcerou lady Tandy Stokeworth.

 

Vzhled a charakter

Lollys je dost obézní a je považována za jednoduchou, klidnou a nudnou.

 

Nedávné události

Lollys od začátku nepokojů se Severem žije u dvora krále Joffreyho. Spolu se svou matkou, lady Tandou a sestrou, Falyse, navštívila turnaj na počet Joffreyho dne jména v Králově Přístavišti. Lady Tanda věřila, že Tyrion Lannister by byl pro Lollys skvělým manželem a neustále ho kvůli tomu pronásledovala.

Lollys byla součástí průvodu, který doprovázel princeznu Myrcellu do přístavu, když odjížděla do Dorne. Na zpáteční cestě do Rudé Bašty byl průvod přepaden, Lollys byla stažena ze svého koně a asi padesátkrát znásilněna před Tannerovým obchodem. Později byla nalezena potulující se nahá v ulici Snowbelly Row. Lollys následně zjistila, že je těhotná. Během Bitvy u Černovody se spolu se svou matkou a sestrou schovávala na banketu královny Cersei v Rudé Baště.

Později se Lollys zúčastnila svatebního obřadu Tyriona Lannistera a Sansy Stark. Během obřadu brečela. Královna Cersei pak Lollys domluvila sňatek s rytířem Bronnem aby zajistila, že Bronn nebude pomáhat Tyrionovi při jeho soudu.

Lollys byla v příliš pokročilé fázi těhotenství a tak se svou matkou během pohřbu Tywina Lannistera zůstala v hradu Stokeworth. Poté, co královna Cersei Lollys zakázala pojmenovat novorozeného bastarda Tywin, Bronn ho pojmenoval Tyrion.