Jdi na obsah Jdi na menu

Bronn

29. 6. 2014

600px-coatbronn.pngBronn544px-stokeworth.png

 

bronn.jpgBronn je prodejný rytíř prostého původu. Je velice mazaný a talentovaný bojovník.

 

Vzhled a charakter

 

Bronn je štíhlý, má protáhlý vlčí obličej, tmavé vlasy, černé oči a strniště vousů. Má rád černý humor, a zastává velmi amorální filozofii.

 

 

 

Historie

Bronn měl údajně velmi těžké dětství a poprvé zabil ještě předtím, než dosáhl dvanácti let.

 

Nedávné události

Bronn byl spolu se svým kolegou, prodejným rytířem Chiggenem v hostinci Na Rozcestí, zrovna ve chvíli, když se tam Catelyn Stark snažila zatknout Tyriona Lannistera za údajný pokus o vraždu jejího syna, Brana. Bronn s Chiggenem vyslyšeli její přání a pomohli Tyriona dopravit do Orlího Hnízda, aby se tam zodpovídal ze svých činů. Bronn během cesty do Orlího Hnízda přežil útok Horských klanů a začal se sbližovat s Tyrionem Lannisterem.

Tyrion si všiml, že Bronn s Chiggenem pomohli lady Catelyn jen z toho důvody, že doufali v nějakou finanční odměnu. Při pozdějším útoku byl Chiggen smrtelně zraněn a Bronn byl nucen ho dorazit, aby netrpěl.

Během Tyrionova soudu se Bronn dobrovolně přihlásil jako Tyrionův šampion, zabil sera Vardise Egena z Údolí a zachránil tak Tyrionův život. Udělal to jen z toho důvodu, aby dostal od Tyriona odměnu a vůbec se tím netajil. Po této události vstoupil Bronn do Tyrionových služeb a dělal mu něco jako osobní stráž. Před Bitvou u Zelené vidlice Bronn Tyrionovi sehnal prostitutku Shae. Bojoval v této bitvě později se po Tyrionově boku vydal do Králova Přístaviště.

V Králově Přístavišti se Bronn stal kapitánem Tyrionových stráží a seznámil se s politikou Sedmi království. Později ho Tyrion pověřil úkolem, zajistit prodejné rytíře na nadcházející bitvu se Stannisem Baratheonem. Bronn přežil následující nepokoje chudých lidí kvůli nedostatku potravin v hlavním městě.

Když flotila Stannise Baratheona konečně dorazila do Králova Přístaviště, dostal Bronn velmi důležitý úkol – měl ve správnou chvíli napnout Tyrionův řetěz a uzavřít tak Černovodský záliv. Tato operace byla úspěšná, a padla díky tomu spousta Stannisových lodí. Za tento čin Cersei a Tywin jmenovali Bronna řítířem. Bronn si začal říkat Bronn z Černovody a za svůj znak si zvolil zelený hořící řetěz na šedém pozadí.200px-bronn_sketch.jpg

Tyrion později pořádal Bronna, aby tajně zabil zpěváka Symona. Říká se, že Symonovo tělo bylo rozemleto a následně snědeno chudými lidmi v Bleším zadku.

Když byl Tyrion obviněn z vraždy svého synovce, Joffreyho, Bronn odmítl stát se jeho šampionem. Musel by totiž bojovat proti ohromnému rytíři, seru Gregoru Cleganovi a královna Cersei mu navíc nabídla sňatek s bohatou Lollys Stokeworth, když se nestane Tyrionovým šampionem.

Lady Tanda Stokeworth později informovala královnu Cersei, že Bronn pojmenoval bastarda své ženy -Lollys, Tyrion, a tím zvráceně uctil svého bývalého zaměstnavatele.

Bronn si později najal do své domácnosti čtyři prodejné rytíře, z čehož královna Cersei nebyla nadšená, jelikož si myslela, že je Bronn stále v kontaktu s Tyrionem a mohl by mu pomáhat s útěkem. Cersei přesvědčila lady Falyse Stokeworth – sestru lady Lollys a jejího manžela, aby v tajnosti Bronna zavraždili.

Lord Balman, Falysin manžel se chtěl zachovat rytířsky a vyzval Bronna na souboj muž proti muži. Bronn lorda Balmana zabil, jmenoval sám sebe hlavou rodu Stokeworthů a vyhostil lady Falyse. Po Falysině smrti v Králově Přístavišti se její mladší sestra, Lollys stala lady hradu Stokeworth a Bronn tím pádem jeho lordem.