Jdi na obsah Jdi na menu

Rhaenys Targaryen

25. 6. 2014

561px-house_targaryen_crest.pngRhaenys Targaryen561px-house_targaryen_crest.png

 

tumblr_lyub5e7vrq1qfcyz0o1_500.jpgRhaenys Targaryen byla dcerou prince Rhaegara Targaryena a jeho manželky, princezny Eliy Martell.

 

Vzhled

Rhaenys vypadala hodně jako její matka. Měla tmavé vlasy, olivovou pleť a měla celkově spíše Dornský než Targaryenský vzhled.

 

Historie

Rhaenys měla malé černé kotě, které pojmenovala Balerion, po obrovském černém drakovi, kterého v minulosti vlastnila její rodina. Arianne Martell prý Rhaenys jednou chovala, ale byla tak malá, že si to nepamatuje.

Během vyplenění Králova Přístaviště se Rhaenys schovávala pod postelí svého otce, Rhaegara a byla oblečena v noční košilce. Jen o jedno patro pod ní se schovávala její matka, Elia s malinkým Aegonem. Byla objevena a vytáhnuta z pod postele serem Amorym Lorchem, který ji poté „půlstovkykrát“ bodl nožem a tím ji zabil. Tyrion Lannister tvrdil, že slyšel, že u Rhaenysiny smrti byli přítomni i další muži, ale nevěděl jejich jména.

Tywin Lannister byl tím, který dal rozkaz k vraždě malé Rhaenys a Aegona, ale později byl i on sám šokován brutalitou jejich zabití. V případě Rhaenys ser Amory tvrdil, že ho děvče kopalo a proto ji stále bodal. Tywin Lannister mu řekl, že ji mohl nabídnout nějaké cukroví, uklidnit ji a poté udusit polštářem, a ne ji rozmasakrovat.

Po Rhaenysině a Aegonově smrti byla jejich těla zabalena do Lannisterských plášťů (aby nebyla vidět jejich krev) a přinesena před nového krále, Roberta Baratheona.