Jdi na obsah Jdi na menu

Edric Bouře

17. 6. 2014

Edric Bouře

edric_storm.jpgEdric Bouře je bastardem krále Roberta Baratheona a lady Deleny Florent.

 

Vzhled a charakter

Edric je velmi atraktivní mladík s vlasy černými jako uhel a hlubokýma modrýma očima. Říká se, že je přímým obrazem svého otce, až na to, že má velké uši, které jsou typické pro rod Florentů. Je okouzlující, zdvořilý a také divoký a hrdý.

 

Historie

Robert a Delena počali Edrica při příležitosti svatby Stannise Baratheona a Deleniny sestřenice, Selyse Florent na jejich vlastní svatební loži. Stannis viděl Edrica jako plíseň na jeho cti a tak nechal chlapce poslat k jeho druhému strýci, Renlymu, do Bouřlivého konce. Jelikož Delena byla z urozeného rodu, byl Edric uznán jako oficiální bastard krále Roberta Baratheona. Edric byl vychován v relativním komfortu v Bouřlivém Konci, kde ho opatroval ser Cortnay Penrose, který sloužil Renlymu jako kastelán a Edrica velmi miloval.

Edric dostával od Roberta každý rok dárek k narozeninám. Jeden rok to byl poník, další rok sobolí plášť a jindy zase miniatura helmy, kterou nosíval sám Robert do bitev. Edric následně psal do králova Přístaviště dopisy, ve kterých Robertovi moc děkoval. Robert se těmto dopisům jen smál, a ptal se Varyse, co chlapci vůbec poslal za dárek. Ukázalo se, že za všechny dárky, které Edric dostával byl zodpovědný právě lord Varys.

 

Nedávné události

Když Stannis obléhal Bouřlivý Konec, měl ser Cortnay Penrose strach, co udělá s Edricem. Nakonec Stannis nechal Edrica poslat do Dračího kamene, kde chlapec trávil nějaký čas se svou sestřenicí, Shireen.

Později lady Selyse s Melisandrou naléhaly na Stannise, aby Edrica obětoval Pánu Světla. Věřily, že kdyby Stannis obětoval královskou krev, ze skály by se vylíhli draci, kteří by Stannisovi pomohli vyhrát válku. Ser Davos Mořský měl obavy, že by Stannis opravdu mohl Edrica obětovat, a tak ho raději tajně poslal pryč z Dračího Kamene do Svobodných měst. Edricovými společníky se stali Ser Andrew Estermont (Edricův bratranec), Ser Gerald Gower, Ser Triston of Tally Hill, Lewys the Fishwife a Omer Blackberry.

Edric se společně se svými opatrovateli schovává ve svobodném městě Lysu.