Jdi na obsah Jdi na menu

Ashara Dayne

25. 6. 2014

dayne_coat_sigil.pngAshara Daynedayne_coat_sigil.png

 

ashara_of_house_dayne_by_daenathedefiant-d56rn91.jpgAshara Dayne byla urozená žena z rodu Daynů, byla mladší sestrou slavného rytíře – Arthura Dayna. Krátce po skončení Robertovy rebelie spáchala sebevraždu.

 

Vzhled

Ashara byla vysoká, měla dlouhé tmavé vlasy a fialové oči. Bylo o ní známo, že byla velice krásná. Spousta mužů do ní byla zamilovaná, včetně sera Barristana Selmyho a podle některých lidí, i Eddarda Starka.

 

Historie

Ashara byla společnicí a služebnou princezny Eliy Martell z Dorne. Byla přítomna na turnaji v Harrenhallu, kde tančila s pár muži, včetně Eddarda Starka, poté, co se za něho přimluvil jeho starší bratr, Brandon.

Po událostech v Tower of Joy, kdy Eddard Stark zabil Ashařina bratra, Arthura, se vypravil na cestu do Starfall, aby rodu Daynů vrátil Arthurův meč, Úsvit. Ashara poté vyskočila z nejvyšší věže hradu Starfall, který se nacházel na útesu nad mořem, a její tělo nebylo nikdy nalezeno. Po tomto incidentu se Eddard Stark vrátil do Zimohradu s novorozeným Jonem Sněhem, o kterém říkal, že je jeho bastardem a odmítal označit jeho matku. Toto vyvolalo drby o tom, že matkou Eddardova bastarda je Ashara Dayne, a z věže prý skočila ze smutku z toho, že její milenec zabil jejího bratra. Navíc o Ashaře bylo všeobecně známo, že po turnaji v Harrenhallu byla těhotná.

Ser Barristan věří tomu, že Ashara porodila mrtvé děvče. Podle jeho názoru Ashara spáchala sebevraždu kvůli smutku z mrtvého dítěte a zavražděného bratra. Ser Barristan si také myslí, že kdyby lady Ashara věděla o lásce, kterou k ní choval, rozhodla by se jinak.