Jdi na obsah Jdi na menu

Tysha

7. 7. 2014

Tysha

 

250px-tysha_lannister1.jpgTysha byla první manželkou lorda Tyriona Lannistera.

 

Vzhled

Tysha měla tmavé vlasy a byla velmi hubená. V Tyrionových očích byla nádherná. Tyrion ji popisoval jako sotva o rok starší než byl on sám.

 

Historie

Tyrion potkal Tyshnu na opuštěné lesní cestě zrovna ve chvíli, kdy ji nahánělo několik opilých mužů. Tyrionův bratr, Jaime Lannister, odehnal muže zatímco Tyrion se postaral o Tyshu. Tysha byla chalupářův sirotek. Tyrion se do ní zamiloval a i přesto, že mu bylo teprve třináct let, se s ní oženil.

Když se to dozvěděl Tywin Lannister, donutil Jaimeho vymyslet si příběh o tom, že Tysha je děvka a celá scéna s bezradnou dívkou a muži, kteří ji honili, byla nahraná. Jaime Tyrionovi řekl, že si myslel, že bylo na čase, aby okusil dívku a proto zorganizoval celou tuto událost. Tywin potom nechal Tyshnu přivést do Casterlyovy Skály a nechal své stráže, aby ji znásilnili. Za každého z nich jí potom dal stříbrňák. Nakonec donutil Tyriona udělat to samé, ale zaplatil jí za něho zlaťák.

 

Nedávné události

Potom, co Tyrion Bronnem opustili Orlí Hnízdo, vyprávěl Tyrion Bronnovi celý příběh ohledně Tyshy. Bronn mu tenkrát řekl, že by Tywina na místě zabil za to, co mu udělal. Tyrion prohlásil, že ten čas možná někdy přijde, protože Lannister vždy splácí své dluhy.

Když Jaime vysvobodil Tyriona ze žaláře, ještě předtím, než ho opustil, se mu přiznal k tomu, že jeho dávná historka ohledně Tyshy nebyla pravdivá, a že Tysha ve skutečnosti byla opravdu jen prostá dívka utíkající před barbary. Tyrion se velmi rozzlobil a šel přímo do komnaty svého otce Tywina. Požadoval po něm, aby mu řekl co se potom s Tyshou stalo, když bylo po všem. Tywin mu na to odpověděl, že šla tam, kam chodí všechny děvky. Tyrion poté Tywina zastřelil kuší a uprchl.

 

„Rod Silverfistů“

Při Tyrionově svatební noci se Sansou Stark se ho jeho lady manželka zeptala na Tyshu a ptala se na její původ. Tyrion si vymyslel příběh o tom, že Tysha pocházela z rodu Silverfistů. Jejich znakem prý byla jedna zlatá a sto stříbrných mincí na krvavém prostěradle.