Jdi na obsah Jdi na menu

Ygritte

4. 6. 2015

Ygritte

 

 

Ygritte je divoká žena a lučištnice, která se stala milenkou Jona Sněha.

 

 

250px-ygritte.jpgVzhled a charakter

V době, kdy byla Ygritte poprvé představena, jí bylo osmnáct let. Na svůj věk je vcelku malá, hubená ale hodně svalnatá. Má kulatý obličej, malé ruce, mopsí nos a křivé bílé zuby. Jejím nejvýraznějším rysem byly rudé vlasy a modro-šedé  oči, které měla velmi daleko od sebe. Podle divokých zrzavé vlasy nosí štěstí, a o lidech, kteří disponují touto barvou, se mluví jako o „políbených ohněm“.

I přes Ygrittiny nekonvenční rysy připadá Jonovi velmi krásná.

 

 

Nedávné události

Ygritte byla členkou malé skupiny divokých, kteří byli vysláni na průzkum. Tuto skupinu vedl Chřestivá košile a dalšími členy byli měnič Orell a ještě jeden další muž. Po pár dnech průzkumu narazili na pár mužů Noční hlídky. Dva z Ygrittiných kumpánů byli zabiti, Chřestivá košile uprchl a Ygritte byla zajata mladým Jonem Sněhem jen díky tomu, že se mu příčilo zabít ženu. Ygritte se vzdala, ale Jon z ní dostal jen velmi málo informací. Zatímco Jon s Ygritte čekali na příchod Qhorina Půlrukého, Jon přiznal Ygritte fakt, že je bastardem Eddarda Starka. Ygritte Jonovi vyprávěla příběh o divokém muži, Baelu Bardovi, který kdysi unesl jednu ze Starkových dcer a udělal jí dítě. Tento chlapec se později stal lordem Zimohradu a tím pádem i Jonovým předkem. Jon se této historce vysmál a označil ji za nepravdivou. Qhorin Půlruký nařídil Jonovi, aby Ygritte zabil. Jon to nedokázal udělat a potají ji nechal jít.

Ygritte byla přítomna, když Jon tvrdil, že opouští Noční hlídku a chce se přidat k divokým. Stala se svědkem toho, že zabil Půlrukého.

Poté, co se Jon setkal s Mancem Nájezdníkem a přesvědčil ho o pravdivosti svých slov, byl společně s Ygritte vyslán se skupinou vedenou Tormundem Obří zhoubou, aby přelezli Zeď. Ygritte každé noci léhala vedle Jona, ačkoli on zprvu odmítal její „služby“.

Když se skupina na cestě ke Zdi dostala k Pěsti Prvních lidí, Mance se na Jona naštval, za to, že mu neřekl o výpravě mužů Noční hlídky. Začal zpochybňovat jeho spojenectví s divokými a povolil, až když Ygritte přísahala, že spolu mají intimní vztah. Té noci Jona poprvé svedla a to byl začátek jejich intenzivního sexuálního vztahu.

Později, když skupina překonala Zeď, u Královniny koruny zajali osamělého rytíře. Styr, který stále pochyboval o Jonově loajalitě, mu přikázal, aby rytíře zabil. Jon odmítl a Ygritte ho zabila místo něho. V nestřeženém moment300px-ygritte_by_steamey.jpgě, kdy zuřila bouře a skupinu divokých napadl Branův zlovlk, Léto, se Jonovi podařilo nasednout na ukradeného koně a uhánět směrem k Černému hradu. Ygritte mu ještě za zradu stihla vstřelit šíp do nohy.

Ygritte pokračovala se Styrovou skupinou a měli v plánu napadnout Černý hrad. Jonovi se ale podařilo o jejich útoku muže Noční hlídky informovat, takže už na ně byli připraveni. Ygritte, stejně jako zbytek divokých, byla v bitvě smrtelně zraněna šípem. Jon Snow ji našel umírat na bitevním poli, kde mu zemřela v náručí.